Luettuani edellisen blogikirjoitukseni totesin, että vaikka ajatus sinänsä oli hyvä, toteutus ei ehkä ihan tainnut olla sellainen kuin olin toivonut. Päätin siis kuitenkin kertoa hieman omasta tyylistäni:

Oma tyylini pyörii pitkälti yhdistelmissä tunika ja sukkahousut/leggingsit/farkut/caprit/hame (talvella siis lähinnä farkut), mekko ja sukkahousut/leggingsit, t-paita ja farkut/shortsit/caprit/hame.
 
Mekoista pidän erityisen paljon, ja niitä onkin kaappi täynnä, en tosin ihan joka päivä niihin viitsi pukeutua, se kun ei ole erityisen käytännöllistä täällä maaseudulla. Lyhyt farkkuhame on tämän hetken suosikkini ja hyvänä kakkosena lienee uudet denimtreggingsini <3
Sukkahousuissa ja leggingseissä suosin kirkkaita värejä, sekä tummanruskeaa ja mustaa, farkuissa tummaa ja vaaleaa denimiä (ei missään tapauksessa keskisinistä). Capreissa ja housuissa lähinnä mustaa. Hameita löytyykin sitten ihan joka värissä, samoin mekkoja :)
 
Väreissä suosin muutenkin yleensä joko tosi värikästä tai kokomustaa.
Voimakkaat violetit, tummanvihreät, vaaleanpunaiset, pinkit, oranssit ja keltaiset vaan vetää puoleensa. Sinisen ja vihreän eri sävyt ei ole lainkaan mun juttu, poikkeuksena petrolinsininen, khaki, sekä tumman- ja mintunvihreä.
 
Turkoosista ja limestä pidän myös, mutten omissa vaatteissani, ne tekee ihosta haljun näköisen kun olen muutenkin tällainen kalkkilaivan kapteeni. Kesti aika kauan ennen kuin tajusin, että henkilökohtaiset lempivärit ei aina sovi pukeutumiseen, vaikka niistä kuinka tykkäisi. Kirkas, voimakas punainen sopii kyllä ihoni ja hiusteni väriin, mutta siihen pukeutuneena näytän helposti aika päällekäyvältä, ja olenkin pikkuhiljaa oppinut ottamaan sen huomioon pukeutumisessani. Aiemmin pukeuduin punaiseen aika usein, nyt enää silloin kun haluan punahilkkailla :)
 
Kokomusta on turvaväri, aina tyylikäs ja mustassa sulautuu helposti seinään, jos tarve vaatii :) Joskus harvoin on mun päällä nähty kyllä kokovalkoistakin, lähinnä kesällä, kun on pieni rusketus pinnassa. Sen sijaan harmaasta on tullut uusi musta. Mustan värin ongelma on mun kohdalla siinä, että koska olen aivan tajuttoman vaaleaihoinen, näytän aika goottimaiselta mustassa, varsinkin kun hiustenkin väri on musta… Harmaassa en näytä niin hailakalta :)
 
Polka-dot –kuosi on yksi lemppareistani, mutta harvoin sitä kuitenkaan tulee hankittua. Nyt on pari tummansinistä pilkullista paitaa. Raitaa pyrin aiemmin välttämään, mutta nyt sekin alkaa taas houkuttaa. Kukkakuoseista pidän pieninä annoksina :) Pari vuotta sitten slaavilaisvaikutteet olivat pinnalla ja itse omin niitä itselleni, samoin fiftarilookeissa on paljon sellaista mistä pidän. Kasarilook ja -värit eivät ole niinkään mun juttu, ja kasarityylisiä vaatteita mulla taitaa ollakin lähinnä bilevaatteiden puolella. Oikeastaan ainoat vuosikymmenet, joiden en toivo tulevan muotiin, ovat 70- ja 90-luku. Nehän ovat tavallaan yksi ja sama tyylikausi, ainakin osittain. Leveitä lahkeita ja korokepohjia. 70-luvulta kelpuutan kyllä retrokuosit ja -värit, niissä en näe mitään vikaa :)
 
Koruissa ja asusteissa – myös kengissä – suosin enimmäkseen värejä ja koristeellisuutta tai sitten ihan puhtaan graafisia linjoja ja hopeaa. Kultaa aika harvoin. Syynä ehkä syvälle iskostunut käsitykseni siitä, että hopea sopii kalpeaihoiselle, kulta tummemmalle. Klassiset helmikorut ovat sydäntä lähellä. Ihan yksinkertaisista koruista en kuitenkaan suuremmin välitä, siis kultaliikkeiden riipusketjuista ja peruskorviksista. Korvakorut ovat heikoin kohtani, niitä tulee ostettua vähintään kerran, pari kuukaudessa. Kaulakoruissa olen selkeästi valikoivampi.
 
Ylipäätään koruissa ja asusteissa, mielellään vaatteissakin on oltava jokin juju. Paidoissa esim. koristenauhat tai olkapääpuhvit ovat kivoja, myös empirelinja on jees. Napeista ja ruseteista tykkään ja ihan peruspaitoja koristelen itsekin, koska se nyt vaan on niin helppoa.
 
<3 Niini